Van Wijnen – Woningfabriek

Woningfabriek Van Wijnen op circulair beton

New Horizon Material Balance levert in opdracht van Van Wijnen Urban Mining Concrete voor de nieuwbouw van de woningfabriek in Heerenveen.

Van Wijnen wil vanuit deze nieuwe woningfabriek anders gaan bouwen: sneller, goedkoper, schoner en zo circulair mogelijk!

Met de toepassing van ons circulaire beton besparen we substantieel op de milieukosten, waardoor we de MPG fors verlagen. Bouwen met materialen die het milieu niet of nauwelijks belasten is waar het vanaf nu over gaat. Practice what you preach!

Impact circulair beton – Woningfabriek

MKI reductie beton

MKI-reductie beton

0

CO2-reductie beton

0
TON

De CO2-uitstoot die gelijk staat aan deze hoeveelheid auto’s die een jaar lang op benzine rijden in Nederland

0
auto’s

Hoeveelheid bomen die een jaar lang moeten groeien om deze CO2-uitstoot op te nemen

0
bomen

Beton is het meest toegepaste materiaal in de bouw en tegelijkertijd één van de meest verontreinigende bouwmaterialen. Wereldwijd komt er meer dan 5 miljard ton CO₂ vrij bij het maken van beton. Ons circulaire beton, Urban Mining Concrete, heeft dezelfde kwaliteit als lineair beton maar dan met veel minder CO₂-uitstoot onder KOMO-certificering of CUR 127-aanbeveling. Urban Mining Concrete is beton volgens NEN 206 en NEN 8005. Tevens worden onze granulaten onder de BRL 2506 geproduceerd. Urban Mining Concrete voldoet aan alle specificaties en is direct leverbaar in alle gangbare sterkteklassen, milieuklassen en consistentieklassen.

Bereken de
CO2 impact van
uw project
inclusief offerte
Urban Mining
Concrete

Bereken de
CO2 impact van
uw project
inclusief offerte
Urban Mining
Concrete