The Newton – Amsterdam Zuidas

Bright | by COD verbindt en implementeert veelbelovende innovaties waardoor vernieuwing meer snelheid en tractie krijgt om gebouwen duurzamer, efficiënter maar ook inspirerender te maken. Bij de realisatie van The Newton, 101 appartementen aan de bijzonder aantrekkelijke Kop Zuidas, is Urban Mining Concrete toegepast.
Het toegepaste beton reduceert evenveel als de totale CO2 opname van het groen in het Vondelpark gedurende 8 jaar. Dit komt neer op een reductie van 1.194 ton CO2! 🌳

Tim Luijt en Rob van Lith vertellen hier meer over in onderstaande video.

Impact circulair beton – The Newton

MKI reductie beton

MKI-reductie beton

0

CO2-reductie beton

0
TON

De CO2-uitstoot die gelijk staat aan deze hoeveelheid auto’s die een jaar lang op benzine rijden in Nederland

0
auto’s

Hoeveelheid bomen die een jaar lang moeten groeien om deze CO2-uitstoot op te nemen

0
bomen

Beton is het meest toegepaste materiaal in de bouw en tegelijkertijd één van de meest verontreinigende bouwmaterialen. Wereldwijd komt er meer dan 5 miljard ton CO₂ vrij bij het maken van beton. Ons circulaire beton, Urban Mining Concrete, heeft dezelfde kwaliteit als lineair beton maar dan met veel minder CO₂-uitstoot onder KOMO-certificering of CUR 127-aanbeveling. Urban Mining Concrete is beton volgens NEN 206 en NEN 8005. Tevens worden onze granulaten onder de BRL 2506 geproduceerd. Urban Mining Concrete voldoet aan alle specificaties en is direct leverbaar in alle gangbare sterkteklassen, milieuklassen en consistentieklassen.

Bereken de
CO2 impact van
uw project
inclusief offerte
Urban Mining
Concrete

Bereken de
CO2 impact van
uw project
inclusief offerte
Urban Mining
Concrete